Pilih negara atau rantau anda.

Close
Masuk Daftar E-mel:Info@Ocean-Components.com
0 Item(s)

Kejadian kejuruteraan di UK di belakang projek ventilator

Ventilator-challenge-UK-logo

Tatal ke bawah untuk projek ventilator UK yang lain 

Disebut Konsortium VentilatorChallengeUK, ia diketuai oleh Dick Elsy (kanan), CEO Catapult, yang minggu lepas menangguhkan persaraannya kerana wabak-wabah covid-19.

Konsortium itu, sejak minggu lalu, telah menyiasat pengeluaran reka bentuk ventilator yang bertujuan untuk memenuhi spesifikasi tahap tinggi 'sistem pemutus pantas' (RMVS) yang dibangunkan oleh Agensi Penguatkuasaan produk ubat dan Penjagaan Kesihatan [MHRA], menurut Catapult.


"Pengawal selia telah terlibat di seluruh dan kami menjangkakan tanda pengawalseliaan yang jelas dan segera selepas audit akhir," menurut Catapult tersebut. "Syarikat-syarikat di konsorsium kini menerima pesanan rasmi dari pemerintah yang melebihi 10,000 unit. Konsortium akan mempercepat pengeluaran reka bentuk yang dipersetujui, berdasarkan teknologi yang sedia ada, yang boleh dipasang dari bahan dan komponen dalam pengeluaran semasa. "

Di dalam konsortium ini adalah pembuat ventilator perubatan, yang akan mendapat sokongan pembuatan untuk meningkatkan pengeluaran reka bentuk ventilator sedia ada yang mempunyai kelulusan pengawalseliaan yang lengkap.

Konsortium meminta bahawa tiada sesiapa yang cuba menghubungi terus dengan tawaran bantuan, tetapi sebaliknya meminta agar ia dihubungi melalui laman web Kerajaan ini. "Ini bermakna jika kita memerlukan pertolongan, kita akan dapat menerangkannya melalui mekanisme itu, dan dalam masa yang sama, dapat memfokuskan semua tenaga kita kepada tugas pengeluaran segera."

The VentilatorChallengeUK Consortium:

Dengan sokongan dari

Pautan

Spesifikasi ventilator MHV RMVS ada di sini. Terdapat spesifikasi MHRA kedua, standard minimum untuk sistem tekanan udara (CPAP) yang berterusan di sini. Ia tidak jelas yang spec VentilatorChallengeUK bekerja untuk.

Standard ventilator BSI telah disediakan percuma di sini.

Juga, lihat video ini untuk prototaip ventilator JVB, Dyson, Perkongsian Teknologi COVent.