Pilih negara atau rantau anda.

Close
Masuk Daftar E-mel:Info@Ocean-Components.com
0 Item(s)

Raytheon memenangi kontrak Angkatan Angkasa OCX untuk menghidupkan kit IBM untuk GPS III

Raytheon wins Space Force OCX contract to switch out IBM kit for GPS III

Ia akan menggantikan komputer IBM yang kini digunakan untuk menguruskan konstelasi GPS dengan sistem dari Hewlett Packard Enterprise, di bawah terma kontrak yang bernilai $ 378m. Kerja ini akan selesai pada April 2022 dan merupakan sebahagian daripada program Pemodenan Perusahaan GPS yang lebih luas untuk GPS III.

GPS III

OCX bertujuan untuk menyampaikan kapasiti satelit dua kali ganda, infrastruktur keselamatan siber yang bertambah baik, ketepatan yang lebih baik, penerima moden yang dimodelkan dengan keupayaan anti-jam dan ketersediaan yang lebih baik di kawasan yang sukar.

"OCX amat kritikal untuk meneruskan usaha keutamaan negara yang lebih tinggi untuk memodenkan GPS dengan keupayaan kedudukan ketenteraan dan sivil yang baru, termasuk keselamatan, ketepatan, kebolehpercayaan, dan integriti yang dipertingkatkan," kata ketua ibu pejabat kanan Bahagian Kawalan dan Perintah SMC Barbara Baker. "OCX akan menyampaikan keupayaan GPS yang mampan dan dipercayai kepada warfighters, sekutu, dan pengguna awam Amerika."

Pemisahan kit IBM telah dicetuskan sebelum ini oleh jualan talian XL x86 kepada Lenovo, dengan IBM komited untuk menyokong perkakasan mereka sehingga Ogos 2022.


"Selama dua setengah tahun yang lalu, sejak OCX keluar dari pelanggaran Nunn McCurdy, Raytheon telah melaksanakan seperti yang dirancang, memberikan keyakinan kepada kemampuan OCX untuk beralih ke operasi," kata Lt. Gen. John Thompson, panglima SMC. "Pembangunan perisian telah selesai pada musim gugur lepas dan program ini dalam fasa integrasi dan ujian. Dalam masa kurang dari setahun, Raytheon akan menyampaikan baseline perisian yang berkelayakan yang mampu mengendalikan konstelasi GPS.

"Ini memberikan keyakinan kepada kami bahawa kami mempunyai penyelesaian teknikal OCX yang berdaya maju yang menyediakan garis dasar perkakasan yang mampan jangka panjang yang memenuhi keperluan keselamatan siber kami yang ketat," kata Lt. Col. Thomas Gabriele, ketua penyelidik OCX SMC. "Oleh kerana Raytheon terus menjejaki komitmen kontrak mereka, menangani risiko keselamatan siber IBM tidak berhemat untuk melakukan penyampaian pra-sistem kepada kerajaan. Walaupun perubahan yang diarahkan oleh kerajaan ini akan memberi kesan kepada jadual Raytheon, kerajaan memegang Raytheon bertanggungjawab untuk menyampaikan perisian yang berkelayakan sebelum menyatukan platform HPE dan mengerahkan ke tapak operasi. "

Jabatan Pertahanan AS

Minggu lalu AS SPACE Force mengumumkan perjanjian itu, dan semalam Jabatan Pertahanan AS mengeluarkan butiran kontrak.

"Pengubahsuaian kontrak memerlukan Raytheon untuk menggantikan peralatan IBM dengan peralatan HPE untuk semua OCX Block 1 Deliverable Persekitaran," kata pengumuman tersebut. "Kerja akan dilakukan di Aurora, Colorado, dan dijangka siap pada 30 April, 2022."

Pusat Sistem Angkasa dan Rudal didasarkan pada Pangkalan Tentera Udara Los Angeles. Selain menjaga GPS tanggungjawabnya termasuklah komunikasi satelit ketenteraan, satelit meteorologi pertahanan, sistem pelancaran dan rangkaian jarak jauh, rangkaian kawalan satelit, sistem inframerah berasaskan ruang, dan keupayaan kesedaran ruang keadaan.

Gambar: Angkatan Udara AS foto oleh Airman Amanda Lovelace - Dari kiri, Kolonel Laurel Walsh, komander Kumpulan Operasi ke-50, dan Kelas 1 Airman Michael McCowan, pengendali sistem satelit dan pengendali misi Operasi Angkatan Angkasa Lepas ke-2, memberi arahan terakhir untuk membongkar kenderaan satelit Number-36 di Pangkalan Tentera Udara Schriever, Colorado, 27 Januari, 2020. SVN-36 telah dilancarkan pada 10 Mac 1994, dan telah melebihi jangka hayatnya selama lebih kurang tujuh tahun.