Pilih negara atau rantau anda.

Close
Masuk Daftar E-mel:Info@Ocean-Components.com
0 Item(s)

Melexis melancarkan IC sensor kesan ruang untuk stereng pembantu kuasa elektrik

Dengan suhu operasi antara -40℃  dan 160 ℃, firma itu mengatakan peranti ini menggabungkan garis lurus yang tinggi dengan kestabilan terma yang sangat baik, termasuk pengurangan susunan dan kepekaan yang rendah.

Sudah dtelah berkembang sebagai elemen keselamatan daripada konteks (SEooC), dan mematuhi piawaian ISO 26262 dan AEC Q-100 Grade 0. hall-effect

Menyokong tahap keselamatan fungsi ASIL-C dalam mod digital (SENT atau SPC) dan ASIL-B dalam mod analog, IC dapat mengesan kegagalan dalaman dan memasuki keadaan selamat untuk mencegah tingkah laku kenderaan yang tidak diinginkan.


Pakej TSSOP-16 juga termasuk dua mati berlebihan untuk membolehkan sokongan untuk aplikasi kritikal keselamatan seperti sistem stereng dan brek.

IC kesan lekapan juga boleh digunakan dalam kes-kes penggunaan pendengaran kedudukan automotif dan perindustrian yang termasuk sensor torsi stereng, pecutan, brek, atau sensor pedal klac, sensor kedudukan linear mutlak, sensor tahap apungan, tidak menghubungi potensiometer, sensor kedudukan sudut dan penderia kedudukan strok kecil.

Pelbagai pengukuran yang boleh diprogramkan dan penentukuran multi-point membolehkan kelenturan, dan pelbagai protokol output membolehkan satu IC digunakan dalam pelbagai aplikasi.

Protokol kod PWM yang pendek membenarkan pengukuran yang akan diambil dan dihantar semasa pengesanan denyutan nadi.

Ini bermakna sehingga empat sensor boleh disegerakkan sehingga 2kHz, membolehkan pengukuran magnet serentak dengan kependaman deterministik.

Selain itu, Melexis mendakwa, IC mempunyai kadar penyegaran yang tinggi dan bunyi bising yang rendah, yang membolehkan kelajuan gelung kawalan tinggi.

Peranti ini juga mempunyai nombor pengenalan yang boleh diprogram 48-bit.

Dalam suhu operasi standard dan pada voltan bekalan standard antara 4.5-5.5, kekerapan jam utama biasa ialah 24MHz dengan ± 3.5% jumlah drift.

Peranti boleh mengekalkan voltan bekalan 28V hingga 48 jam atau 37V sehingga 60 saat, namun firma itu berkata pendedahan kepada syarat penarafan maksimum mutlak untuk melanjutkan tempoh boleh menjejaskan kebolehpercayaan.