Pilih negara atau rantau anda.

Close
Masuk Daftar E-mel:Info@Ocean-Components.com
0 Item(s)

Arduino akan menjadi tuan rumah persidangan covid-19 esok

Arduino-logo

Ia akan dibuka kepada "sesiapa sahaja yang menggunakan peranti serasi Arduino dalam projek untuk merekabentuk dan mengeluarkan ventilator, respirator atau peranti lain untuk memerangi covid-19. Jadi mereka seorang doktor, ahli akademik, syarikat profesional, penyelidik profesional atau inovator - semuanya dialu-alukan untuk menyertai, "menurut organisasi.

Matlamat persidangan ini adalah untuk berkongsi idea, dan untuk mengurangkan jumlah duplikasi yang Arduino telah menyedari: "Ramai orang menghabiskan masa berharga untuk mengatasi cabaran yang telah ditangani oleh orang lain. Terdapat juga banyak pasukan dengan kekuatan yang berbeza dan set kemahiran yang akan lebih baik bekerja bersama daripada selain. "

Peserta akan ditawarkan bantuan untuk:


Perkara terakhir, adalah yang paling penting, menurut pengasas Arduino, David Cuartielles dan Massimo Banzi: "Sehingga mereka boleh memimpin keperluan dan mengesahkan reka bentuk untuk mempunyai kesan yang paling positif", yang menambah: "Kita mesti melakukan lebih baik, lebih efektif, bekerjasama dan menggabungkan usaha untuk menyelesaikan masalah ini dan mencapai matlamat bersama dengan lebih cepat dan lebih cekap. "

Laman web persidangan di sini

Menurut Arduino, ia menyedari sebilangan besar projek berasaskan Arduino yang bertujuan untuk membantu pekerja penting semasa wabak-wabah covid-19. "Kami telah berjaya menawarkan bantuan kami, mendermakan beberapa perkakasan, memberikan sokongan kejuruteraan dan melakukan apa sahaja yang kami dapat."

Ia juga telah didekati oleh universiti-universiti, institusi penyelidikan dan syarikat-syarikat yang mempersoalkan mengenai ketersediaan arduino yang tinggi - khususnya Uno, Mega, Nano dan Nano 33 BLE - untuk menyokong pembuatan alat pelindung diri (PPE), ventilator dan peralatan lain .

"Sebagai tindak balas, kami telah memprioriti projek kritikal masa ini melalui rantaian bekalan dan pengedaran kami
rakan kongsi. "

Ia adalah pengetahuan tentang projek-projek ini yang mendedahkan penduaan reka bentuk dan peluang untuk kerjasama.

Forum Arduino untuk projek covid-19 ada di sini